Federalistes als mitjansOpinió

Ara ja ho sabem tot: després de la data i la pregunta, s’ha anunciat a l’edifici del Parlament, però no al Parlament) la regulació del referèndum de l’1 d’octubre. No sabem per a què servirà aquest referèndum: la ‘llei de transitorietat’ segueix oculta, de manera que no se sap què passaria després de l’eventual aprovació de la proposta.

Funcionaris, mitjans de comunicació, ciutadans (que poden ser designats per sorteig membres de les meses electorals), autoritats públiques: tots podem conèixer el nostre paper. Una llei d’ús únic, destinada exclusivament a regular aquest referèndum (adeu, Rousseau, que aspiraves que les lleis tinguessin caràcter general), s’aprovarà en algun moment de l’agost, probablement en lectura única i sense esmenes.

“Un dia mirarem enrere” (El Periodico, 5 de juliol de 2017)