Opinió

Aquest no és el moment de crear més fronteres, ni murs ni barreres. Aquest, potser més que mai en la història, és el moment de bastir ponts, de centrar-nos en les coses que tenim en comú, de solucionar les diferències i les injustícies amb una autèntica i genuïna voluntat de diàleg, d’enfrontar-nos junts, tots els europeus en un marc federal, sense distincions de passaports, als desafiaments d’un món escapçat, convuls, ardent, complex i terrible. Ja dic d’entrada que aquest text em sembla prescindible perquè l’escric amb l’ànim de qui construeix un estel i l’intenta fer volar una tarda de diumenge en què no bufa ni una gota d’aire. La situació que vivim a Catalunya en aquests últims temps té particularitats que a mi, i sospito que a molta més gent, em semblen especialment nocives. “Una visió naïf del referèndum” (El País, 19 de juliol de 2017)