ActualitatNotícies
La tarda del 14 de juny, al Centre Civic de l’Estacio d’El Vendrell es va dur a terme una jornada de reflexió sobre el Federalisme i el Nacionalisme a càrrec de la Victoria Camps, que ens va presentar el seu llibre “Què és el Federalisme?”, i la Silvia López Valentín, que ens va parlar de “per què tots som federalistes, encara que alguns encara no ho sàpiguen”.
Victoria Camps va explicar d’una manera molt entenedora que el federalisme es basa en la voluntat de cooperar entre diferents territoris, el cogovern i la voluntat de crèixer junts com espai al món que vol prosperar i seguir creixent com a societat.
Seguidament, la Silvia López, va fer un repàs a les raons per les quals, no es pot ser jove i d’esquerres sense ser federalista, perquè és així com ha crescut aquesta generació, convivint uns amb els altres mitjançant diferents programes d’intercanvi que et fan veure el món més petit, sent conscient de que les persones que tenim al voltant, als països veïns, tenen els mateixos problemes, les mateixes inquietuts i les mateixes ganes de prosperar que nosaltres.
Totes dues van coincidir en que, sense cooperació i solidaritat, no sería possible construir un món millor per a tots.