ActualitatOpinió

Se’ns vol fer veure que el conflicte està plantejat entre catalans i espanyols, però no és així. Urnes, demoscòpia i sentit comú posen clarament de manifest que el conflicte està plantejat en primer pla entre els mateixos catalans. Entre catalans que, d’una manera o una altra, s’identifiquen amb el nacionalisme català i voten en aquest sentit i els qui, per múltiples raons, no se senten nacionalistes catalans. Filant encara més prim, fins i tot es tracta de vendre la contradicció entre “Catalunya i Espanya”, com un “si no estàs amb mi estàs contra mi”. És a dir, si no estàs amb Puigdemont estàs amb Rajoy. Fins i tot s’ha tractat de popularitzar (afortunadament amb poc èxit) el mot “unionistes” per referir-se als qui no estan d’acord en què fan i com ho fan els ex-convergents, ERC i la CUP. “Catalans contra catalans” (El Triangle, 21 de juny de 2017)