Opinió

“L’Estat no disposa de tant de poder com per impedir la democràcia”, van ser paraules del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pronunciades el 22 de maig a Madrid, a on es va desplaçar al costat del vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d’exteriors Raül Romeva per explicar en una conferència del perquè de la seva voluntat d’un referèndum independentista a Catalunya.

Són paraules tan plenes d’èpica i fal·làcia com buides de contingut. No només perquè l’Estat disposa de prou varietat de recursos per impedir el que es proposen, sinó també perquè la democràcia de la qual ens parlen manca dels més mínims requisits per ser-ho. És una democràcia en la qual s’assegura que, si no poden fer un referèndum d’independència, directament se separen, encara que les enquestes diguin reiteradament que no tenen una majoria de catalans que vulgui la independència.

Text complet aquí  (Crònica Global, 2017.05.29)