ActualitatNotícies

El passat dijous 18 de maig es va presentar a la llibreria La Gralla de Granollers el llibre ‘La construcción de un éxito. Así se hizo nuestra sanidad pública’ de Juli de Nadal.

En l’acte, organitzat per Federalistes d’Esquerres i Economistes Davant la Crisi, va intervenir-hi el seu autor, Juli de Nadal, Emili Ferrer, coordinador a Catalunya d’Economistes davant la Crisi, i Josep Carles Rius, director del Diari de la Sanitat.

En l’acte, es va subratllar que la major garantia de redistribució de la riquesa és un sistema públic educatiu i de salut que garanteixi els drets de tota la ciutadania. També es va recordar que l’arribada de la democràcia va permetre una sèrie de conquestes socials que ja venien de la lluita antifranquista i que encara avui gaudim d’aquestes conquestes, “tot i que la crisi les ha fet trontollar i necessiten ser defensades”.

“Els joves han de saber que tot allò que donem per fet, va costar moltes lluites i que hem de defensar-ho. Encara tenim un sistema de salut i d’investigació que és l’enveja de molts països però està amenaçat. Aquest llibre proposa un nou gran pacte social per la sanitat “, ha assenyalat Juli de Nadal.

En l’acte es va posar en relleu també que el sistema sanitari que es va desenvolupar amb l’arribada de la democràcia ja tenia en compte les naixents autonomies i per això ja va néixer descentralitzat. “És un sistema que permet una evolució federal amb els mecanismes de coordinació que siguin necessaris”, es va afirmar.