Notícies

Benvolguts amics,

El traspàs del company i amic Enric Pubill ens ha impressionat profundament. Militant, condemnat en Consell de guerra, empresonat durant anys, i activista en la clandestinitat, Pubill va ser sempre present durant la dictadura en el combat per la democràcia, les llibertats i els drets dels treballadors. I, tan important com aquesta etapa, ho ha estat el seu paper en els anys de la democràcia, lluitant a favor del reconeixement dels drets dels represaliats per la dictadura i per la recuperació del record dels que s’hi van oposar. La seva activitat incansable des de l’Associació, des del “Memorial Democràtic” i, molt en particular, des de les aules i els passadissos dels instituts que el convidaven per a compartir amb els joves les seves experiències en el combat democràtic, han estat contribucions essencials al desenvolupament d’una cultura democràtica entre nosaltres.

En el seu combat a favor de les llibertats i de les classes populars, Pubill va combinar sempre dos elements: la lluita pel reconeixement dels drets nacionals de Catalunya i l’esforç per inserir aquesta lluita en el marc de la plurinacionalitat de les Espanyes i de l’esforç per una Europa reconciliada i en pau.

És per aquestes raons que hem sentit i sentim que l’Enric Pubill ha estat un dels nostres, i que volem expressar a l’Associació, als seus familiars i amics, el nostre condol.

Afectuosament,

Joan Botella Corral

Barcelona, 8 d’abril de 2017