ActualitatNotes de premsaNotícies

Un grup de Federalistes d’Esquerres encapçalat pel seu president, Joan Botella, participarà en aquesta marxa reivindicativa que reunirà milers de persones a la capital italiana per demanar als líders europeus que rellancin el projecte europeu

(per Beatriz Silva) El proper 25 de març se celebra el 60è aniversari del Tractat de Roma i les principals organitzacions federalistes europees han convocat una gran Marxa per una Europa federal a Roma. Mig centenar de membres de Federalistes d’Esquerres, encapçalats pel seu president, Joan Botella, participaran en aquesta marxa i en la gran convenció per debatre propostes al voltant del futur d’Europa que es realitzarà a Roma el mateix 25 de març al matí.

Una de les personalitats a intervenir en la convenció serà el director Albert Solé qui podrà explicar el projecte de documental FEDERAL que impulsa Federalistes d’Esquerres i que dirigeix ​​Solé. Uns altres que intervindran en aquest acte seran l’expresident de la Comissió Europea i exprimer ministre italià, Romano Prodi, l’excomissària europea, Emma Bonino, l’exprimer ministre belga i actual negociador en cap del Parlament Europeu per al Brexit, Guy Verhofstadt, i la defensora del poble europeu, Emily O’Reilly.

Els dies anteriors, el Moviment Federalista Europeu, liderat per Pier Virgilio Dastoli, actual president del Consell Italià del Moviment Europeu i qui fou el més estret col·laborador de l’Altiero Spinelli, ha organitzat un seguit d’activitats a Roma que culminaran amb un gran acte el divendres 24 a la tarda en què intervindrà Sara Jaurrieta a nom de Federalistes d’Esquerres. Aquest acte, sota el títol Canviem el rumb d’Europa, pretén ser un fòrum per donar veu a la societat civil i visibilitzar el treball que els federalistes fan en el dia a dia i està previst que hi participin més de 1.000 persones.

Amb motiu de la Marxa per Europa, Federalistes d’Esquerres ha fet pública una declaració titulada ‘Per una Europa unida i federal’ en què advoca per superar l’actual crisi des dels valors del federalisme: el respecte mutu, la participació, el diàleg , la cooperació, la subsidiarietat, l’autogovern i el govern compartit.

“Cal que els federalistes no callin, que aixequin la veu alt i fort per una Europa unida i social com farem nosaltres el proper 25 de març a Roma. Necessitem una Europa social que torni a il·lusionar els ciutadans, en la qual les polítiques econòmiques rescatin a les persones, en la qual l’Estat de Benestar garanteixi l’accés igualitari de la ciutadania als serveis i en el qual els refugiats que fugen de la fam , la violència i la guerra trobin empara tal com estableixen els articles 2 i 3.5 del Tractat de la Unió Europea, principis pels quals la UE va ser guardonada el 2012 amb el Premi Nobel de la Pau “, diu la declaració que pot llegir-se íntegrament fent clic aquí.

El programa del dissabte 25 de març començarà aviat al matí amb la celebració de la Convenció al Centre de Congressos de Piazza di Spagna i que porta per títol “Fòrum sobre el futur d’Europa: EUROPA LLUITA DE NOU. Reconstruint la visió, recuperant la confiança, rellançant la unitat”. A les 13hrs començaran els discursos als quals seguirà la Marxa per Europa que començarà a les 14hrs a Piazza della Bocca della Verità i avançarà cap a l’Arc de Constantí al Coliseu on acabaran les activitats amb una gran Festa per Europa amb un concert que es prolongarà fins al vespre.

Ens veiem a Roma!