Notes de premsaNotícies

El 25 març 2017 milers de persones de tot el continent acudiran a la “Marxa per Europa” a Roma per tal de manifestar el seu suport a la unitat política europea. La Marxa serà precedida per la Convenció “Europe fights back: re-building vision, re-Gaining trust, re-Launching unity” al centre de Congressos Roma Esdeveniments a Piazza di Spagna de Roma de 8:30 a 12:30 hores.

Entre d’altres, intervindran Romano Prodi (ex-President de la Comissió Europea i ex-primer ministre italià), Emma Bonino (ex-Comissària europea i ministra italiana d’afers exteriors), Sandro Gozi (Secretari d’Estat italià d’Afers Europeus), Guy Verhofstadt (negociador en cap del Parlament Europeu per al Brexit, president del Grup ALDE), Monica Frassoni (co-presidenta del Partit Verd Europeu), Emily O’Reilly (Defensora del poble europeu), Markku Markkula (President del Comitè de les Regions), així com els Membres del Parlament Europeu Elmar Brok, Sylvie Goulard, Jo Leinen, Silvia Costa, Mercedes Bresso, Brando Benifei, Alain Lamassoure i Danuta Hübner, i intel·lectuals europeus com Daniel Innerarity, Kalypso Nikolaidis, Albert Solé, Loukas Tsoukalis i Eugenio Scalfari (per confirmar).

“Mentre que els caps d’Estat i de Govern de la UE es troben a la capital italiana per celebrar el 60è aniversari del Tractat de Roma, nosaltres ens reunirem amb les veus pro-europees més fortes dels mons de la cultura, de les universitats , de la societat civil i de la política europees per enviar un missatge potent a favor d’Europa”, diu Paolo Vacca, secretari general de la Unió de Federalistes Europeus i un dels coorganitzadors de l’esdeveniment. “En un període en el qual Europa rep els atacs del nacionalisme i el populisme, i pateix noves divisions, la nostra “Marxa per Europa” té la intenció de demostrar que els ciutadans europeus no permetran ni als euroescèptics, ni als populistes, ni a polítics massa cauts robar-los el projecte europeu. Una majoria molt àmplia d’europeus creu que es necessita més Europa i vol respondre a aquests atacs “.

Ja està disponible una versió detallada i actualitzada del programa.

La Convenció serà seguida per la “Marxa per Europa”, que començarà a les 13:00 a Piazza della Bocca della Verità (concentració a partir de les 12:00) i es clourà amb un concert al peu del Colosseu.

NOTA DE L’EDITOR:
El 25 de març de 2017, amb motiu del 60è aniversari del Tractat de Roma, que va constituir la Comunitat Econòmica Europea (CEE), milers d’europeus es reuniran a Roma per participar en la “Marxa per Europa 2017”, manifestar el seu suport al projecte europeu i exigir la reactivació del procés d’integració política europea. Ciutadans d’Europa i organitzacions de la societat civil volen expressar les seves aspiracions d’una Europa millor, més forta i més unida. Els promotors de la iniciativa són la Unió de Federalistes Europeus (UEF), els Joves Europeus Federalistes (JEF), el Grup Spinelli, el Moviment Europeu Internacional (EMI) i Stand Up for Europe.