Notes de premsaNotícies

El proper 25 de març se celebra el 60 aniversari del Tractat de Roma i les principals organitzacions federalistes europees han convocat una gran Marxa per una Europa federal a la capital italiana. Un grup de ‘Federalistes d’Esquerres’ encapçalat pel seu president, Joan Botella, participarà en aquesta marxa reivindicativa que aplegarà milers de persones a Roma per demanar els líders polítics que rellancin el projecte europeu

(per Beatriz Silva) Després del resultat del referèndum del Brexit, s’ha fet més palès que els moviments eurocépticos i euròfobs no tenen un pla creïble per afrontar els reptes de la globalització, la migració i la seguretat interna i externa i que es fa més necessari que mai avançar en una Europa unida i federal, dempeus contra els nacionalismes, sense fronteres, solidària i que compleixi els seus anhels de pau i benestar.

Sota aquestes premisses, les principals organitzacions federalistes europees, com el ‘Moviment Federalista Europeu (MFE)’, la ‘Unió de Federalistes Europeus (UEF)’, el ‘Spinelli Group’ i ‘Stand up for Europe’, han convocat el proper 25 de març a Roma una marxa per demanar una Europa federal coincidint amb el 60 aniversari del Tractat de Roma.

Mig centenar de membres de ‘Federalistes d’Esquerres’, encapçalats pel seu president, Joan Botella, participaran en aquesta marxa i en la gran convenció per debatre propostes al voltant del futur d’Europa que es realitzarà a Roma el mateix 25 de març al matí. L’associació posarà l’accent en la necessitat de donar solucions globals i compartides a reptes com el canvi climàtic, la globalització, la pobresa, la desigualtat, i també a la crisi migratòria, a la qual creu que s’ha de respondre d’acord als principis de respecte a la dignitat humana i els drets humans que estableixen els articles 2 i 3.5 del Tractat de la Unió Europea, tal com es va manifestar en la declaració del 17 de març de 2016 i en la seva presentació al Parlament Europeu, el 28 de setembre passat.

La convocatòria de la Marxa per Europa vol posar de manifest que durant 60 anys Europa ha contribuït a garantir la pau, la prosperitat i el progrés. Després de segles de guerres, ha estat el motor de la democràcia per als països europeus que escapaven de les dictadures i el totalitarisme, una qüestió que ha estat cabdal per al progrés econòmic i social i que ha inspirat a d’altres regions del món en la seva recerca d’unitat i la modernitat.

“No obstant això, Europa continua sent una construcció incompleta en risc de col·lapsar si no es completa sense demora. Enfrontats a una economia en crisi i a una influència disminuïda en un món globalitzat dominat per les potències continentals, els europeus no podem tancar-nos dins de les fronteres nacionals amb l’esperança de solucionar així els nostres problemes. Els estats europeus no tindran futur si romanen dividits i competeixen entre si en lloc d’estar units. Retornar al nacionalisme ens afeblirà a tots. Només podem afrontar junts els reptes europeus, avançant i completant la unitat política d’Europa”, assegura el manifest de la Marxa que demana als caps d’Estat i de govern que es reuniran també a Roma el 25 de març que aprovin un full de ruta que rellanci i completi la unitat econòmica i política d’Europa.

Federalistes d’Esquerres creu que és cada vegada més urgent que Europa avanci en la seva integració, en la construcció d’una Europa federal que disposi d’unes polítiques comunes d’immigració i d’asil però també fiscals i monetàries: Europa necessita un govern europeu que disposi d’un veritable pressupost europeu i que respongui als valors que la UE diu professar.

Vols participar i ser part de l’impuls que Europa necessita? Posa’t en contacte amb nosaltres al correu mesfederalistes@gmail.com i podràs unir-te a la delegació de Federalistes d’Esquerres que es traslladarà a Roma.

No importa que no siguis soci o sòcia, tots els federalistes seran benvinguts!

La marxa començarà a les 12:00h a Piazza di Spagna però durant el dia es realitzaran activitats en què podrem participar i debatre. Si vols més informació, pots visitar la pàgina web del Moviment Federalista Europeu.

Esperem el teu correu!