ActualitatOpinió

Els grups de Junts pel Sí i la CUP en el seu pacte secret sobre la llei de transitorietat jurídica o de desconnexió, no han inscrit el text en el registre del Parlament i està tancat amb pany i clau “per no facilitar el treball a la justícia espanyola i a l’Estat”. Aquesta llei de l’opacitat no facilita tampoc el treball dels altres grups i és contrària als usos i costums dels parlaments. Des del punt de vista de fons, només s’han revelat els nou epígrafs del projecte i el seu article primer: “Catalunya es constitueix en una república de dret, democràtica i social”. No obstant això, fent abstracció de la legislació espanyola de referència, es pot dir que la llei se situa sota mínims respecte a la pròpia legislació catalana. “La llei de l’opacitat” (La Vanguardia, 6 de gener del 2017)