ActualitatNotícies

Alguns estan obstinats que entrin en conflicte els principis de democràcia i legalitat, quan s’ha demostrat, al Canadà i el Regne Unit, que poden conviure perfectament. La independència al segle XXI és com parlar d’imatges del passat. És impossible que avui un estat es pugui declarar independent. No som conscients que més d’un 80% de la legislació de cada país és una transposició de les directives europees. Per això nosaltres mirem a Europa quan advoquem per més sobirania. Entrevista de Pedro Gorospe a Iñigo Urkullu. “És impossible que avui un estat es pugui declarar independent” (El País, 21 de setembre de 2016)

Yo no creo en la vía unilateral ni creo que tenga posibilidades en la Unión Europea. No sería aceptada. Creo más en las vías pactadas, en la bilateralidad. Es a lo que aspiro dentro del Estado español. Nuestra propuesta es un nuevo pacto con el Estado. Un pacto que incluya el reconocimiento de la identidad nacional, donde haya garantía de una relación de igual a igual dentro de la bilateralidad efectiva y la posibilidad de ejercer el principio democrático de consultar a la ciudadanía de manera legal y pactada. Entrevista de Enric Juliana a Iñigo Urkullu. “Aconsejo a los catalanes que eviten el frentismo” (La Vanguardia, 18 de setembre de 2016)