Federalistes als mitjansNotícies

“El federalisme no és un pegat d’actualitat per superar la crisi entre Catalunya i Espanya, sinó la clau que permet regenerar des de baix les institucions. La majoria dels problemes de la nostra societat passen per sobre de les fronteres. El federalisme només funciona si es basa en les decisions dels ciutadans”

“Els federalistes estem al mig perquè no ens agrada ni la política de Rajoy ni la de Mas. Podem entendre què vol dir una Catalunya independent, però en l’opció de la Catalunya no independent ha de tot. El front del no no és un tot, no té un líder, ni un discurs, ni una proposta única, ni una simbologia. Per això guanya el front del sí, perquè és l’únic articulat. Aquest diumenge té un horitzó compartit, una simbologia, una samarreta que es pot comprar al quiosc

“No hi ha una majoria social darrere del full de ruta ni suficient claredat sobre quines són les etapes, sobre què és el que es fa en cada moment. Això explica la manca de cohesió del bloc Junts pel Sí i la CUP”

Entrevista de Pere Rius a Joan Botella, president de Federalistes d’Esquerres. “Cuesta entender que Colau no fuera el año pasado a la Diada y vaya ahora”, El País (11 de setembre de 2016)