Federalistes als mitjansNotícies

Entrevista de Laura Fàbregas al president de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella (Crònica Global, 18 agost 2016)

  • “La reforma federal de l’Estat és una part del conjunt de reformes que necessitem, des de la garantia dels drets socials fins a la despolitització de les cúpules institucionals. I aquesta reforma és un sol procés, perquè hem arribat a la situació actual per culpa d’una estructura de poder que no vol cedir ni una mica en els seus privilegis, en cap àmbit: territorial, judicial, financer “.
  • “Fins ara hem fet acte de presència, hem volgut servir de” caixa de reclutament “per a la gent que mantenia una posició” federalista “. Ara volem començar a rendibilitzar el capital polític que hem acumulat: presència pública, acció adreçada a les institucions, propostes polítiques i institucionals més concretes “.
  • “L’esquerra política ha de donar veu a la gent. I la gent és diversa, plural, inacabable i, a més, canviant. No és possible gestionar el món amb una plantilla única, fixa, rígida i, a més, elaborada per qui?”

Joan Botella: “España debería tomarse en serio lo que sucede en Cataluña” (Crónica Global, 18 de agosto de 2016