Notícies

L’escriptor Javier Pérez Andújar, premi Ciutat de Barcelona el 2014 per la seva mirada crítica sobre la ciutat, està sent víctima d’una caça de bruixes nacionalista des que dilluns passat es va conèixer que havia sigut elegit per l’alcaldessa, Ada Colau, com a pregoner de les festes de la Mercè. “Caça de bruixes nacionalista contra el pregoner de la Mercè” (El Periodico, 27 de juliol de 2016)

Entrevista a Javier Pérez Andújar: “Escriure és anar contra tot i contra tothom” (El País, 30 de juliol de 2016)
L’elecció del cronista Javier Pérez Andújar com a pregoner de la Mercè referma els atacs contra ell i contra Ada Colau per haver escollit un crític del procés sobiranista.

Jo pregono (per Albert Soler, Diari de Girona, 29 de juliol de 2016). “Andújar incomoda el nou partit de vicis vells: «Lo primero que ha quitado Convergencia al recobrar el poder ha sido eso: bocas de metro, guarderías, maestros y hospitales públicos, porque las personas que los pusieron o se han muerto o ya no están para defenderse». No saben què fan, els que se les tenen amb Andújar. Un tio que de jove va segrestar un autobús per dur-lo fins al seu barri i reclamar així una nova línia, no s’espanta fàcilment. I si li cal -que no crec- ajuda, serem uns quants al seu costat”.

Rahola arremete contra ‘El País’ y Pérez Andújar por ”defecar” sobre el independentismo. La periodista escribe que esa ha sido la razón principal por la que Ada Colau ha elegido al escritor como pregonero en las fiestas de la Mercè. Economia Digital, 27 de juliol de 2016)