ActualitatNotes de premsaNotícies

Joan Botella segueix al capdavant de l’associació i l’assemblea nomena quatre vocals d’honor: Victòria Camps, Manuel Cruz, Laura Freixas i Carlos Jiménez Villarejo

Asamblea2

Victòria Camps, Joan Botella i Francesc Trillas

Federalistes d’Esquerres ha celebrat avui a Barcelona una assemblea extraordinària en què ha renovat la seva junta directiva i en la qual s’ha triat a Joan Botella, degà de Ciències Polítiques de la UAB com a president de l’associació. Botella havia assumit com a president al maig passat després de la dimissió de Manuel Cruz que va abandonar el càrrec per presentar-se com a candidat del PSC a les eleccions del 26 de juny.

Botella ha explicat després de la seva elecció que Federalistes d’Esquerres afronta ara dos nous reptes. Un, ressaltar el caràcter social del federalisme, amb vistes a combatre els desequilibris que es donen en el territori; el segon és l’expansió de l’entitat, que compta amb afiliats fora de Catalunya i que aspira a seguir creixent tant en les comarques catalanes com a la resta d’Espanya.

Asamblea3

Mar Canelo

A l’assemblea es va anunciar que Federalistes d’Esquerres farà una presentació al Parlament Europeu el proper mes de setembre i que continuarà el seu procés de consolidació dins les xarxes europees en què ja participa i entre les que es troba la UEF (Union of European Federalists).

Asamblea4

Joan Botella

Durant l’assemblea, un grup de sòcies ha fet una proposta per introduir en els reglaments interns un mecanisme que garanteixi criteris de paritat en l’elecció dels òrgans directius i territorials de l’associació. La proposta ha estat llegida per Mar Canelo a nom d’ella i de cinc sòcies: Laura Freixas, Cristina Simó, Beatriz Silva, Mireia Esteva i Mónica Llorente.

La junta presidida per Joan Botella té com a vicepresidents a Mireia Esteva, Antoni Sitges-Serra, Francesc Trillas i Carme Valls-Llobet. El càrrec de secretari l’ocupa Daniel Inglada i de tresorer Manel Ballarin.

L’assemblea ha nomenat quatre vocals d’honor: Victòria Camps, Manuel Cruz, Laura Freixas i Carlos Jiménez Villarejo.

La resta de la nova junta directiva està formada per Beatriz Silva, Francesc Arroyo, Cristina Simó, Siscu Baiges, Xavier Roig, Salva Redón, Anna Estany, Josep Lluís Salazar, Montse Olivan, Teresa Barbany, Juan Capilla, Neri Daurella, Mª Luz García , Tomás Jiménez, Josep Sampera, Alfonso López Borgoñoz, Andreu Sierro i Santiago Vallejo