ActualitatNotícies

Federalistes d’Esquerres ha fet arribar al Consell de l‘Àudiovisual de Catalunya (CAC) i al Consell de la Informació de Catalunya (CIC) la seva queixa pel comportament de TV3 a l’Escola d’Estiu que aquesta entitat i Economistes davant la Crisi van organitzar el passat 9 de juliol.

A la queixa s’explica que un equip de TV3 es va presentar a la sala on es celebrava l’Escola d’Estiu, va prendre imatges i va entrevistar un dels seus ponents, el president del Cercle d’Economia, Antón Costas. Els periodistes que van realitzar aquesta feina no van posar-se en cap moment en contacte amb l’equip de Comunicació de l’Escola ni van demanar permís o comentar que pensaven entrevistar Costas.

En la peça informativa emesa al telenotícies de la nit no es va fer cap esment del context on es va realitzar l’entrevista.

TV3_1

Imatges de la peça de Tv3 sobre l’Escola d’estiu on no s’esmenten les jornades, els organitzadors o el lloc on es van enregistrar

“Creiem que la informació emesa no respon a la pregunta d’on ni quan ni com es va produir aquesta informació, una omissió que sembla feta de forma deliberada, ja que la peça en qüestió no va ser producte de la improvisació d’últim minut sinó que estava força elaborada. La presentadora del telenotícies va fer fins i tot una introducció en què s’interpreta que les jornades s’han produït en un lloc indeterminat d’Espanya”, s’assenyala en la queixa.

A més, Federalistes d’Esquerres considera que “en tractar-se d’una emissora pública, creiem que seria imprescindible garantir que els criteris bàsics d’una notícia estiguessin recollits i que la percepció entre els assistents a aquestes jornades després de veure el telenotícies d’aquest dia no fos que la seva pròpia televisió els oculta informació”.

La queixa també s’ha fet arribar al director, el cap d’informatius i el coordinador d’informatius de TV3 i s’està a l’espera de les possibles explicacions. El CIC ja ha contestat a la petició de Federalistes d’Esquerres informant que la presidència i secretaria general del CIC han resolt la seva admissió a tràmit i que s’obri expedient informatiu demanant en primer lloc al.legacions al mitjà.

La peça pot ser reproduïda en el minut 17’45 ” a l’enllaç:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/telenoticies-cap-de-setmana-vespre-09072016/video/5610906/

La notícia a e-noticies:

TV3 evita citar Federalistes d’Esquerres

La notícia a El Triangle:

El CIC demana explicacions a TV3

Grup de periodistes Pi i Margall:

Suport a Federalistes d’Esquerres en la seva queixa davant el CAC i el CIC

Enoti_Escola2TriangleEscola2