ActualitatNotícies

Sota el títol “El federalisme i els valors de l’esquerra”, Federalistes d’Esquerres es va presentar el 8 d’abril passat a Valls en un acte en el qual van intervenir Carme Valls-Llobet, vicepresidenta de Fed, i Diana Salvadó, professora de tecnologia.

A l’acte es va abordar la necessitat de fer una reforma federal de la Constitució que, entre d’altres coses, aclareixi la distribució de competències entre el govern central i les autonomies i que impulsi el govern compartit, una qüestió cabdal en l’organització federal.

Valls2Carme Valls-Llobet va reflexionar sobre les dificultats que representen els nacionalismes per construir espais de convivència i va recordar Jordi Solé Tura, que fa 30 anys va advertir sobre com els nacionalismes creen enemics exteriors per aglutinar seguidors.

Diana Salvadó va posar l’accent, per la seva banda, en la necessitat d’obrir processos de mediació en política, tal com es fa al món de l’ensenyament, per resoldre els conflictes.
Des del públic, les intervencions van subratllar la necessitat d’avançar en una cultura federal de diàleg i tolerància i van valorar la possibilitat de realitzar debats oberts que reflecteixin la pluralitat de la societat.

 

img001 (2) (1)