ActualitatNotícies

Albert Solé ha entrevistat en les últimes dues setmanes a Daniel Cohn-Bendit i Paolo Vacca. El crowdfunding ha superat els 27.000 euros i ja són 156 els mecenes que han contribuït a aquest projecte que necessita seguir avançant per fer-se realitat

El rodatge de FEDERAL, el documental amb el qual Albert Solé vol explicar el present i el futur del federalisme segueix en marxa. Dijous passat, Albert Solé va entrevistar a París a Daniel Cohn-Bendit, ex eurodiputat verd i un dels líders del Maig del 68.

Cohn-Bendit és actualment una de les personalitats que lidera des del Grup Spinelli el rellançament d’una Europa federal i una de les veus més reconegudes en defensa de la necessitat que la Unió Europea avanci en una major integració.

CohnBendit

Daniel Cohn-Bendit amb Albert Solé

Albert Solé també ha entrevistat al secretari general de la Union of European Federalists (UEF), Paolo Vacca, una de les persones més actives del moviment federalista europeu en els últims anys, primer des de la JEF, la Joventut Europea Federalista que va presidir a nivell europeu i italià, i ara des de la UEF.

A aquestes entrevistes se sumen les que Albert Solé ja ha anat fent des de novembre passat quan va entrevistar a André Lecours, director del think tank federalista de Quebec, L’Idée Fédérale.

Des que es va llançar la plataforma de crowdfunding del documental, les contribucions econòmiques han anat creixent i se situen en aquests moments per sobre els 27.000 € que han estat aportats per 156 mecenes.

Encara que són xifres importants, són encara insuficients per tirar endavant un projecte que és complex ja que la idea és traduir una idea relativament abstracta com el federalisme en un llenguatge cinematogràfic i, en definitiva, en històries humanes que reflecteixin com funciona.

Albert Solé necessita viatjar a tres o quatre països federals per rodar aquestes històries i per això necessitem la implicació de tots i totes els i les federalistes.

Com es pot col·laborar? Fent una aportació en la mesura de les possibilitats de cadascú però també explicant el projecte a les amistats i coneixences. FEDERAL ha de ser un projecte col·lectiu producte de la col·laboració i el pacte de totes aquelles persones que creuen en el diàleg, la cooperació i el dret a la diferència com a valors de la nostra convivència i de la nostra forma d’organitzar la vida social i les institucions que compartim.

Les aportacions poden fer-se directament a la pàgina web de FEDERAL: http://www.federal-doc.com