ActualitatNotícies

La UE té un impacte real en la vida dels seus ciutadans. Aquest és el missatge que vol transmetre la sèrie de 12 vídeos #HistòriesUE que ha presenat aquest dimecres la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. La directora de cinema Isabel Coixet és una de les protagonistes d’aquests relats que mostren el vessant més personal dels programes europeus

Durant tot el 2016, i amb l’objectiu de commemorar el 30è aniversari de l’adhesió d’Espanya a la UE, cada mes s’anirà donant a conèixer una de les històries a través d’un vídeo de 2 minuts. Darrere de cada història hi ha un projecte europeu.

“Les meves pel·lícules són finestres d’altres vides i mostren que les persones no som tan diferents. Amb aquest esperit vaig participar també l’el projecte europeu París, je taime en el qual 20 directors de tot el món explicaven històries de 20 barris de París amb la seva pròpia visió”, va destacar Coixet en la presentació del projecte.

A més de Isabel Coixet, entre els protagonistes de les històries hi ha una parella de científics que han pogut tornar dels EUA per continuar la seva recerca a Europa gràcies a un ajut del Consell Europeu de Recerca; el fundador d’una pime que ha aconseguit fons europeus per a desenvolupar un dispositiu que permeti fer viatges a l’espai; un jove agricultor que ha posat en marxa la seva explotació agrària a l’empordà o una parella formada per una igualadina i un berlinès que es van conèixer d’Erasmus i que acaben de tenir un fill.

De moment només s’ha fet públic el tràiler que podeu veure aquí: