ActualitatNotes de premsaNotícies

Joan Botella va destacar en l’acte de presentació que el federalisme permet avançar en una proposta transversal de les esquerres en relació a l’organització de la nostra vida col·lectiva

Camp1Sota el títol ‘L’opció federal a Catalunya’ es va presentar el passat 23 de novembre el grup territorial de Federalistes d’Esquerres a Sant Fost de Campsentelles. L’acte, que va ser organitzat amb el suport del Club Federalista Santfostenc, es va realitzar a l’Auditori de l’Ateneu de la localitat i va comptar amb la participació del degà de Ciències Polítiques de la UAB i vicepresident de Fed, Joan Botella.

Van intervenir-hi a més Joan Padrós, membre del grup territorial de Fed en el Vallès Oriental, i Pere Raspall i Enrique Jiménez del Club Federalista Santfostenc.

Joan Botella va recordar en l’acte que la majoria de ciutadans del món viuen en països d’estructura federal i que l’opció preferida pels catalans és la federal si se’ls hi presenta l’alternativa de triar entre la independència, el federalisme o continuar igual com fins ara. “La tradició de les esquerres a Catalunya i a Espanya és federalista i això no és casualitat”, va recordar.

Camp3Botella va destacar també que una de les conseqüències del procés independentista ha estat el trencament del catalanisme i que un objectiu polític de les esquerres de Catalunya hauria de ser recompondre aquest espai transversal.

“El federalisme ens permet crear una proposta transversal de les esquerres, una oferta comuna entorn de com organitzar la vida col·lectiva a través de sigles o etiquetes diferents. La política no és una cosa de blanc i negre, hi ha molts matisos i tenim punts de trobada”, va indicar.

El vicepresident de Fed va explicar com el federalisme s’ha anat estenent com a forma preferida d’organització dels països democràtics però també d’estructures supranacionals com a la Unió Europea. “Els grans reptes del segle XXI com són les migracions, el canvi climàtic o el terrorisme, no se solucionaran dins de les fronteres de cada estat sinó de forma col·lectiva”, va destacar.

Joan Padrós va explicar, per la seva banda, com el grup territorial de Fed en el Vallès Oriental ha anat estenent-se i consolidant-se impulsant activitats com el recent seminari ‘El federalisme avui” organitzat a Granollers.