ActualitatFederalistes als mitjansNotes de premsaNotícies

Jordi Garriga, coordinador comarcal de Fed, i Joan Botella, vicepresident, han subratllat el caràcter transversal de l’associació i la seva aposta pel model federal d’Estat

IMG_7795Dimecres passat s’ha presentat en roda de premsa a la seu de la UGT de Granollers el grup de Federalistes d’Esquerres al Vallès Oriental que coordinarà Jordi Garriga, excoordinador comarcal d’ICV, i en el grup impulsor de la qual es troben membres del PSC i d’ICV però també d’organitzacions socials i sindicals.

A més de Garriga, formen part del grup Joan Sampera, responsable d’organització; Carles Cabanillas i Mar Canelo (comunicació); Joan Padrós (expansió territorial); Mònica Llorente (relacions institucionals); i Teresa Bellavista (dinamització).

Joan Botella, vicepresident de FED, que va participar de la roda de premsa, va explicar que Federalistes d’Esquerres s’està organitzant cada vegada més extensament de forma territorial i que ja existeixen grups organitzats a les diferents zones de Catalunya. “El federalisme no és una recepta, és un model que permet que cada país s’organitzi de la forma que sigui més apropiada a les seves pròpies característiques. El que tenen en comú tots són l’autogovern de les parts i el govern compartit en aquelles qüestions que són comunes”, va subratllar.

IMG_7793Per la seva banda, Jordi Garriga va detallar els municipis del Vallès Oriental on Federalistes d’Esquerres ja està present i va anunciar que el dia 14 de novembre s’organitzarà un seminari sobre federalisme, models autonòmics, i economia i fiscalitat en estructures federals. Aquest comptarà amb la participació de Joan Lluís Pérez Francesch i Mercè Sales, professors de Dret Constitucional de la UAB, i de Montse Colldeforns, doctora en Economia per la London School of Economics i membre d’Economistes Davant la Crisi. El seminari serà presentat per Joan Botella.

Botella va destacar a més durant la roda de premsa que a Espanya el federalisme ha estat vinculat a la tradició de les esquerres des de 1860 però que hi ha altres països on partits de dreta o de centre sí que són federalistes. “A Espanya hem de trobar estructures on hi capiguem tots i que sorgeixin del consens. Necessitem un canvi estructural profund que vagi molt més allà de Catalunya”, va assenyalar.

Ara Granollers:

L’expresident comarcal d’ICV, Jordi Garriga, encapçala Federalistes d’Esquerres al Vallès Oriental

Ara Granollers:

Jordi Garriga: “Els federalistes comencem a tenir veu al Vallès”

Revista del Vallès:

Federalistes d’Esquerra se presenta en la comarca como una opción transversal para ayudar a resolver el conflicto Catalunya-España

El Nou:

Federalistes d’Esquerres presenta el seu grup impulsor al Vallès Oriental

 

El acto en Canal Blau: http://votv.xiptv.cat/valles-oriental/capitol/federalistes-d-esquerres-es-presenta-amb-presencia-a-12-pobles

CanalBlauGranollers