ActualitatNotícies

El premi l’han recollit Manuel Cruz i Carme Valls Llobet en el marc de la celebració de la Festa del Nou Treball. “Cada vegada hi ha més forces polítiques a Espanya que parlen d’una sortida federal i aquesta reforma sens dubte la impulsaran les forces de l’esquerra”, ha dit Manuel Cruz en l’acte. El PSUC viu ha lliurat també un premi a Dempeus per la salut pública

Per la seva defensa del federalisme com a millor opció de desenvolupament institucional i territorial per solucionar els problemes del segle XXI. El PSUC viu ha lliurat un guardó a Federalistes d’Esquerres per això i pel paper exercit per l’associació en l’ampliació i projecció del debat democràtic en el si de la societat catalana en uns moments en què, segons el parer d’aquesta formació, preval la bipolaritat informativa sobre les opcions de futur de Catalunya.Premio2

El lliurament s’ha fet en el marc de la celebració de la Festa del Nou Treball i en ella, Gregorio Delgado, en nom del PSUC viu, ha destacat el paper de l’associació per unir a l’esquerra federalista.

“En els últims anys la vida política de Catalunya s’ha vist dominada per l’anomenat procés independentista. Això ens ha causat als militants d’esquerra molts conflictes. Hem hagut de començar a defensar posicions que ja donàvem per consolidades. El sorgiment de Federalistes d’Esquerres en un moment especialment àlgid, ens va permetre assumir que no estàvem sols, que hi havia aliats en altres partits que compartien el fet que la nostra, la de l’esquerra, no és la lluita entre pobles”, va assenyalar.Premio4

El premi, consistent en una placa, el van recollir Manuel Cruz i Carme Valls Llobet, president i vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres.

Carme Valls Llobet va agrair el reconeixement i va lamentar que el federalisme hagi restat invisible durant tant temps. “En 2013 decidim organitzar-nos com a associació perquè creiem que s’havia amagat la millor opció que tenim per organitzar-nos. Nosaltres no creiem en una independència que posi murs entre els pobles. El federalisme significa unió en la diversitat, això vol dir organitzar el país tenint en compte les diferències: les de classe, les religioses, les culturals. Però mantenint un projecte comú”, va assenyalar.IMG_7098

Manuel Cruz, per la seva banda, va destacar que aquest premi infon energies a l’associació per seguir treballant i va posar l’accent que l’esperit de Federalistes d’Esquerres és recollir la tradició dels federalistes que han construït els partits d’esquerra a Catalunya. “Vivim un moment complicat però hi ha raons per a l’optimisme. Les forces federalistes comencen a tenir cada vegada més pes i cada vegada hi ha més forces a favor d’una reforma federal per a Espanya. Això és important perquè el missatge que es repeteix en els mitjans de comunicació és que no hi ha federalistes. Això no és veritat en absolut. Cada vegada hi ha més forces polítiques a Espanya que parlen d’una sortida federal i aquesta reforma sens dubte la impulsaran les forces de l’esquerra”.

A més de Federalistes d’Esquerres, el PSUC viu va lliurar un guardó similar el col·lectiu Dempeus per la salut pública que defensa i promou actes en defensa del sistema públic de salut a Catalunya.