ActualitatNotícies

L’acte, que va comptar amb representants de diferents forces polítiques i sindicals, va ser organitzat pel grup territorial de l’associació i va comptar amb la participació de Victoria Camps i Toni Sitges-Serra, vicepresidents de Federalistes d’EsquerresGranollers2

Els grans problemes de la societat no es poden resoldre sense solucions federals. És una de les idees plantejades per la vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres, Victoria Camps, en la presentació de l’associació a Granollers dijous passat 18 de juny.

Victoria Camps va explicar durant l’acte celebrat al Museu de Granollers i a la qual van assistir unes 130 persones, que és difícil definir en poques paraules què és el federalisme però, segons el seu punt de vista, una forma de fer-ho és dir que és “la voluntat d’unir allò que és divers. Federalisme és tenir dret a la diferència sense diferències de drets. Seguir pensant a crear estats nació és un anacronisme al segle XXI on les sobiranies es comparteixen”, va afirmar.Granollers3Granollers6

La trobada va ser organitzada pel grup local de Federalistes d’Esquerres els impulsors de la qual hi ha Josep Pujadas, exalcalde de Granollers, Jordi Garriga, excoordinador comarcal d’ICV, i Pietat Sanjuán, regidora del PSC. El nucli impulsor està format també per Joan Padrós -que va presentar l’acte-, Mar Canelo, Rafael Alarcón, Josep Sampera, Teresa Bellavista, Maria del Mar Sánchez, Andrea Canelo, Mònica Llorente, Maria del Mar González, Albert Soler i Juan Maria Pérez Ortiz.

Toni Sitges-Serra, vicepresident de l’associació, va destacar, al seu torn, els orígens de Federalistes d’Esquerres i el seu objectiu d’impulsar una reforma federal de la Constitució però sense jugar el paper d’un partit polític. “Federalistes d’Esquerres aspira a regenerar el model polític, fent-lo més democràtic i respectuós de l’autogovern i la diversitat”, va dir.Granollers4

A la fila zero es trobaven representants de CC.OO. (Quim Fornés), UGT (Óscar Riu), PSC (Maria del Mar Sánchez), ICV (Jordi Garriga), Podem (Pedro Sampedro) i de Cultura per la Pau (Montserrat Ponsa) que van fer preguntes i observacions.

L’acte va ser cobert pels mitjans de comunicació locals.

 

L’acte a Ara Granollers

 

Entrevista a Jordi Garriga