ActualitatNotícies

 

Sota el títol “Federalisme d’esquerres”, la vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres Carme Valls-Llobet va participar el passat 11 de juny en una xerrada convidada pel cercle de Podem a Igualada

En la trobada, que es va celebrar a l’Espai Cívic de la ciutat, Carme Valls-Llobet, va explicar que encara que Espanya es troba a mig camí en la construcció d’un estat federal “falten les estructures necessàries per fer un govern compartit. En la situació actual les autonomies competeixen en comptes de col·laborar. Hem d’avançar cap a un model federal”, va afirmar.

SONY DSC

SONY DSC

Carme Valls-Llobet va indicar que a Espanya sol confondre’s ‘federar” amb ‘separar’. “Però federar és compartir, és construir un projecte comú mitjançant el diàleg i la cooperació. Espanya no pot continuar amb l’actual Estat de les Autonomies. Cal millorar les estructures compartides. Espanya i Catalunya són plurals però sembla que els nostres governs no s’han assabentat d’això. El futur d’Espanya serà federal o no serà”, va dir.

En la xerrada va intervenir també Joan Nieto, membre de l’associació, que va recordar la manifestació de l’11 de setembre de 1977 sota el lema “Llibertat, Amnistia i Estatut d’autonomia” en la qual podien veure’s banderes de totes les comunitats autònomes. “Els altres territoris tenien a Catalunya com a exemple per aconseguir les seves pròpies metes i esperaven que amb el suport a les nostres reivindicacions, després fóssim solidaris amb les seves”, va reivindicar.