ActualitatOpinió

El somni em va venir després de veure el federalista Joan Botella entaforat en un programa de TV3 (.CAT) entre quatre independentistes: Francesc Homs, Santiago Vidal, Salvador Cardús i Toni Comín. M’imaginava un debat a TV3 on hi participaven quatre federalistes i un independentista

He tingut un somni. Com en Martin Luther King. Ha plogut i nevat molt des d’aquell 28 d’agost de 1963 en què l’activista negre va expressar el seu desig que la gent del seu color de pell i els blancs convisquessin harmoniosament.

El somni em va venir després de veure el federalista Joan Botella entaforat en un programa de TV3 (.CAT) entre quatre independentistes: Francesc Homs, Santiago Vidal, Salvador Cardús i Toni Comín. També hi era Ricard Fernández Déu.

M’imaginava un debat a TV3 on hi participaven quatre federalistes i un independentista. Fernández Déu també hi era, tot i que no intervenia gaire.

El somni de Martin Luther King es va complir. Bé, a mitges! Als Estats Units tenen un president negre però el racisme encara no hi ha desaparegut del tot.

Que es compleixi el meu ho veig complicat. Intento fer l’exercici i no m’ho acabo de creure. El Gran Wyoming moderava un debat on intervenien el propi Joan Botella (s’ho mereixia després de passar pel suplici de l’altre dia), Manuel Cruz, Carme Valls i Carlos Jiménez Villarejo, per un costat. I per l’altre, Vicent Sanchis. O Vicent Partal, no n’estic segur, que els somnis, ja se sap, a vegades, els recordes amb alguns buits.

El somni s’acabava amb la centraleta de TV3 col·lapsada de trucades de gent queixant-se del sectarisme de la televisió autonòmica i el seu partidisme federalista.

Tot seguit em vaig despertar. A TV3 estaven passant un reportatge sobre les estructures d’Estat.

(El Triangle, 02 de març de 2015)