ActualitatFederalistes als mitjansNotíciesPremsa

“Les eleccions autonòmiques de setembre no seran plebiscitàries. És probable, això sí, que sorgeixin plantejaments plebiscitaris per part d’algunes forces polítiques. Però no ho seran perquè, encara que hi hagués llista única dels partidaris de la secessió, sembla impensable que hi hagi una llista única dels qui no ho són, que seria l’única forma de parlar de plebiscitàries. El que tindrem són eleccions normals on es parlarà més d’uns temes que d’uns altres”.

És el que ha assegurat el degà de Ciències Polítiques de la UAB i vicepresident de Federalistes d’Esquerres, qui ha estat un dels convidats del programa de Tv3, “.CAT” en el qual ha estat present també el conseller de la presidència, Francesc Homs, i el jutge Santiago Vidal, entre uns altres.

Botella ha destacat a més que les eleccions del 27S es realitzaran després de les eleccions municipals de maig, cosa que condicionarà que es faci efectiva la convocatòria del 27S, però també serviran per resoldre les incògnites que ara tenim entorn del mapa electoral a Catalunya i Espanya.

Respecte a l’anomenat procés i les afirmacions de Francesc Homs en relació al fet que l’única sortida de Catalunya és adoptar decisions unilaterals que desbordin la legalitat, Joan Botella ha posat l’accent en la necessitat de dialogar. “L’única solució és buscar un acord. Aquesta qüestió s’ha d’abordar des dels dos costats, totes les solucions unilaterals estan condemnades a un atzucac, estem obligats a explorar acords perquè si diem a la gent que vagi avançat però no hi ha un camí, només estem obrint la porta a la frustració”, ha afirmat.

Respecte a la suspensió del jutge Vidal, ha dit que segons el seu criteri no és admissible perquè no hi ha hagut un procés legal: “és un càstig dels seus col·legues que desaproven una cosa que fa, com li va passar al jutge Garzón fa un parell d’anys”, ha assenyalat.

 

VIDEO DE LA INTERVENCIÓ DE JOAN BOTELLA ENTORN DEL 27S I EL JUTGE VIDAL (El video complet amb totes les intervencions està disponible a la web de Tv3):