ActualitatOpinió

Els periodistes Jaume Reixach i Siscu Baiges han brindat informacions detallades dels Pujol, Prenafeta, Mas i companyia. Han explicat que Mas va treballar per a Prenafeta per diversificar els negocis de la família. Expliquen que en aquest cas està imputat Isidor Prenafeta, cosí de Lluís. Denuncien que ningú li hagi preguntat mai a Mas sobre un tema com aquest, en el qual va tenir algun paper al desenvolupar les seves funcions professionals a l’empresa

La comissió Pujol depara sessions inquietants. Els periodistes Jaume Reixach i Siscu Baiges han brindat informacions detallades dels Pujol, Prenafeta, Mas i companyia. Han estat anys d’investigacions periodístiques de les de veritat. Investigacions que els han costat esforços i disgustos en el que era el suposat oasi català. El coratge que tots dos han demostrat al llarg dels anys els hauria condemnat a l’ostracisme absolut si no fos per la continuïtat heroica de la revista El Triangle.

En la seva compareixença ens han parlat de testaments en b. Ens han parlat de la Banca Catalana piramidal per extra tipus. Han explicat que, al principi del seu mandat, Pujol va fitxar l’actualment imputat Prenafeta, expert en moviment de capitals. Han explicat que Mas va treballar per a Prenafeta per diversificar els negocis de la família. Encara cueja un cas judicial del 1990 pel pelotazo d’Eroski. En aquesta operació dels terrenys del Parc Central de Tarragona, ja es va donar l’esquema de les nines russes: societats constituïdes en paradisos fiscals o en països que tenen un tracte fiscal especial per a les societats o les empreses estrangeres, que al seu torn tenen com a accionistes altres societats constituïdes en paradisos fiscals que, al seu torn, també tenen com a accionistes societats d’altres paradisos fiscals… Vaja, la diabòlica nina russa.

Expliquen que en aquest cas està imputat Isidor Prenafeta, cosí de Lluís. Denuncien que ningú li hagi preguntat mai a Mas sobre un tema com aquest, en el qual va tenir algun paper al desenvolupar les seves funcions professionals a l’empresa.

Els compareixents van oferir una llista exhaustiva dels comptes corrents de les famílies Mas, Pujol i companyia, per aquests mons paradisíacs. Glups. Llarga i intensa sessió de la comissió Pujol & Company.

Fogonades desassossegants

També és interessant la compareixença de l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, un jurista que en sap molt de les enormes dificultats a què va haver d’enfrontar-se per aclarir determimats delictes econòmics. Quan investigava els presumptes delictes de Banca Catalana va viure amb estupefacció el sobreseïment del cas.

La comissió Pujol depara algunes fogonades que resulten desassossegants. La de Mas serà una compareixença versallesca però és possible que alguna pregunta no ho sigui tant. En aquest país s’interpreta la investigació sobre la presumpta corrupció política en clau ideològica. Els que volen posar llum sobre determinats percentatges i episodis foscos de la Generalitat i els seus prohoms són immediatament situats al costat dels no patriotes.

Un patriota és el que calla, el que atorga i el que considera que això no toca perquè ens espera un suposat futur perfecte.

 

(El Periodico, 8 de febrer de 2015)