ActualitatNotícies

Manuel Cruz, Carme Valls-Llobet, Albert Miralles, Victoria Camps i Joan Botella han intervingut en els actes de presentació de Federalistes d’Esquerres a Sant Boi de Llobregat i Viladecans, que han reivindicat la necessitat d’unitat de les esquerres entorn d’un projecte federal i socialment just per a Catalunya i Espanya

 

SantBoi3Sota el títol ‘L’opció federal de les esquerres’, Federalistes d’Esquerres es va presentar el passat 22 de gener a Sant Boi de Llobregat. IMG_4668Manuel Cruz, president de l’associació, Carme Valls-Llobet, vicepresidenta, i Albert Miralles, secretari general del PSUC viu, van intervenir en un acte al qual van assistir-hi més d’un centenar de persones i que va ser presentat per Cristina Simó, membre de la junta, i que va comptar amb una salutació de l’alcaldessa de la ciutat, Luïsa Moret.

En la seva intervenció Manuel Cruz va posar l’accent en el fet que els problemes dels catalans i espanyols, tals com l’atur, la corrupció i precarietat, són compartits i que cal buscar una sortida junts. “Vivim una greu crisi institucional i social. Cal reformar tot l’edifici i el federalisme és la sortida”, va assegurar.

Carme Valls-Llobet va explicar que Espanya es troba a mig camí en la construcció d’un estat federal “però falten les estructures necessàries per fer un govern compartit. En la situació actual les autonomies competeixen en comptes de col·laborar. Hem d’avançar cap a un model federal. Espanya serà federal o no serà”, va afirmar. “A alguns no els importa trencar els seus llaços amb Espanya. Però els que tenim una doble identitat no volem aixecar fronteres”, va afegir.IMG_4673

IMG_4627Albert Miralles va defensar, per la seva banda, la necessitat de trencar el silenci sobre l’opció federal que comparteixen una majoria de catalans i va subratllar que l’aposta del PSUC viu és la d’impulsar una projecte federalista, republicà i de classe per a Espanya. Miralles va criticar els pressupostos aprovats per CiU i ERC para Catalunya: “Són els pressupostos de la dreta catalana i una expressió de la política neoliberal que practiquen aquests partits a les ordres de la troica. Són en si mateixos una declaració de no independència” va afirmar.

 

Viladecans

 

IMG_4724El vicepresident de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella, i Victòria Camps, membre de la junta directiva, van ser els encarregats, per la seva banda, de presentar l’associació el passat 4 de febrer a Viladecans. L’acte, que portava per títol ‘El federalisme i els valors de l’esquerra’, va ser presentat per José Luis Nicolás i va comptar amb una salutació de l’alcalde de la ciutat Carles Ruiz.IMG_4715

Victòria Camps, entrevistada també pels mitjans locals, va destacar que l’opció federal és la més convenient i assenyada en l’era de la globalització i a més, la més coherent amb els valors que sempre ha defensat l’esquerra. “Promoure un estat federal és més solidari i més equitatiu que optar per la ruptura per, entre altres coses, no haver de distribuir la pròpia riquesa més enllà del territori propi”. Victòria Camps va lamentar que l’estat de les autonomies no hagi estat capaç de desenvolupar un sentit de la cooperació. “L’estat de les autonomies no ha aconseguit l’equilibri de reconèixer les singularitats de cada territori ni ha desenvolupat el cogovern característic dels estats federals. Federalistes d’Esquerres intenta fer pedagogia de tot això i aportar idees als qui dubten sobre quin és el millor futur per a Catalunya i per a Espanya”, va afirmar.IMG_4726

En la seva intervenció, Joan Botella va destacar que el federalisme “no és una fórmula per parar l’independentisme, és per arreglar Espanya. Molts creuen que ens ho hem inventat per evitar el xoc de trens però no és així, és una cosa que ens pot permetre viure millor”, va assenyalar. En aquest sentit, Botella va destacar que cada vegada hi ha més federalistes a Catalunya però també a Espanya i va recordar que es declaren obertament a favor d’aquesta opció PSOE, IU i PODEM. “Federalisme és l’opció preferida a Catalunya. Enfront de Federalisme/status quo/independència, un 46% de ciutadans a Catalunya es decanta per la primera”, va destacar el degà de Ciències Polítiques de la UAB.

 

La presentació de Federalistes d’Esquerres a Viladecans TV

 

IMG_4692IMG_4719