ActualitatFederalistes als mitjansNotíciesPremsa

La vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres, Carme Valls-Llobet, ha participat en el debat de L’AlternativaTV ‘Catalunya – España’: hi ha sortida amistosa?’ amb Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la UB, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, i Joan Manuel Tresserras, comunicòleg de la UAB i ex conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació.

 

O Espanya és federal o no hi haurà sortida, El poder de canviar les coses està en el vot. És el que ha dit Carme Valls-Llobet, vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres, convidada per L’AlternativaTV al debat Catalunya – España’: hi ha sortida amistosa?’ amb Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la UB, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, i Joan Manuel Tresserras, ex conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Preguntada en relació a perquè Espanya estaria disposada a acceptar un projecte federalista si no ho ha fet fins ara, Carme Valls-Llobet ha dit que Federalistes d’Esquerres entén que Espanya no és uniforme. “A Espanya hi ha molts federalistes i la ciutadania és molt diversa. Nosaltres volem un projecte federal que consideri un autogovern màxim però que al mateix temps funcioni amb una gran col·laboració i vinculació dels ciutadans. El que necessitem a Espanya són formes organitzatives que tinguin en compte la pluralitat i la diversitat”, ha assenyalat.

Carme Valls-Llobet ha destacat també que Espanya i Catalunya ja tenen eines per desenvolupar un federalisme fiscal que solucioni els actuals problemes de finançament. “En una Espanya federal, Catalunya tindria tots els recursos que ha de tenir, sempre comptant amb el component solidari amb la resta de territoris, la qual cosa no només serveix per a Espanya sinó per a tota la Unió Europa”, ha assegurat.

“Hem arribat a un punt a Catalunya en què hauríem de discutir què ens convé i perquè ens convé. N’hi ha que creuen que el que ens convé més és la independència i n’ho ha, com jo, que creiem que és el federalisme” ha assenyalat la vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres, que ha recordat que el percentatge major del PIB de Catalunya prové del seu intercanvi amb la resta d’Espanya. “No podem homologar Espanya amb el Partit Popular que es nega ara a dialogar. Espanya és diversa i el que hem de fer és intentar solucionar els problemes que s’han generat amb l’estat de les autonomies”, ha afegit.