ActualitatOpinió
La querella ha substituït el diàleg i la negociació. S’ofereixen cursos de Dret fins a les cassets de gasolinera

Hi ha moments en què l’actualitat política en aquest país o aquest país de països o al nostre país, sigui el que cadascú vulgui, hi ha moments, dic, en què l’actualitat a un el supera. No és qüestió només de seguir els esdeveniments. El que és difícil és saber què opinem en cadascun dels micromoments o nanoesdeveniments.
Només hi ha una constant en l’estressant període que estem vivint: la política ja és una acumulació excessiva de càrrega elèctrica en una zona amb poca conductivitat. El que ara es porta són querelles potencials i l’anàlisi immediata de la situació segons a qui perjudiquen i a qui beneficien. Ens convertirem en querellòlegs. La querella ha substituït el diàleg i la negociació. S’ofereixen cursos de Dret fins a les cassets de gasolinera.
És possible que la fiscalia es querelli contra Mas i la vicepresidenta Ortega . Els imputaria un delicte de desobediència i potser alguna cosa més.
Manos Limpias denuncia els emissaris de Rajoy , Pedro Sánchez i el Govern. Els consideren còmplices necessaris en un delicte de desobediència.
Vox presenta una denúncia contra Rajoy com a còmplice de la consulta. Creuen que Rajoy és autor d’un delicte de desistiment de funcions.
Vox també va presentar una querella criminal contra Mas, pels delictes de sedició, prevaricació, incompliment de resolució judicial i usurpació d’atribucions.

UPD presenta dues denúncies contra el president de la Generalitat per celebrar el 9-N malgrat la suspensió per part del TC. Van demanar la suspensió del procés participatiu.
La junta directiva del Barça recorre la sentència que exculpa Laporta . Segueix la dinàmica judicial.

Els Rolling, també

No sé si hi té res a veure, però els Rolling Stones demanen als tribunals una indemnització milionària en contra de la seva companyia d’assegurances. Van haver de suspendre la seva gira per Oceania i no els volen compensar.
Si a un no li interposen una querella o no la presenta a algú, és que no és al món.
Mirin el pobre Junqueras que últimament està fora de joc. Ni una trista multa d’aparcament. A sobre van i airegen Miquel Iceta. Mas porta l’esquerra catalana com vol: Esquerra, Iniciativa i la CUP li van fer de dames d’honor per entronitzarlo en la segona consulta. Tres tontos molt tontos. Ara descongela el líder del PSC per als pressupostos. Artur Mas és un Llàtzer postmodern que s’ha aixecat i balla break dance. Ja no li planta cara ni l’extrem canari José Antonio Monago .
Ara sembla que el dia 24 serà quan Mas ens anunciarà el que passarà. Si s’esgota la legislatura, si ens esgota a tots o, cas improbable, si s’esgota ell. Fins i tot Podem el beneficiarà.

El Periodico, 16 de de novembre de 2014