ActualitatOpinió

Una diversitat a favor del dret a decidir va ser ofegada en l’acte institucional dels alcaldes en el Palau de la Generalitat. No se’ns va convocar a defensar la consulta sinó a sumar-nos com figurants silenciosos a l’aclamació entusiasta de la independència. Ara tenim la responsabilitat d’encarar, al costat d’altres forces de l’esquerra catalana i espanyola, la tasca de definir i consensuar un nou model d’Estat que des del federalisme plurinacional sigui capaç de donar una sortida creïble a l’encaix de Catalunya a Espanya. Article signat per José Luis Atienza, regidor de Viladecans i els regidors Aureli Calvo, de Sabadell, Gregorio Camacho, de Sant Adrià, Rafael Duarte, del Prat, Arnau Funes, de Cornellà, Joaquim Mestre, de Barcelona i Olimpia Sánchez, d’Esparreguera, tots d’ICV-EUiA. “L’esquerra i la confluència” (El País, 17 d’octubre de 2014)