ActualitatNotícies

El federalisme és la millor forma d’organitzar la diversitat d’un país com Espanya però també de vehicular les reivindicacions de Catalunya. Va ser una de les frases més repetides durant la presentació de Federalistes d’Esquerres a Sentmenat divendres passat.

Manuel Cruz i Carme Valls-Llobet van ser els encarregats d’intervenir en un acte al qual van assistir-hi regidors del PSC i d’EUiA de la localitat i que va ser presentat per Montserrat Rueda, membre de Fed a Sentmentat.ST3

Manuel Cruz va denunciar en la seva intervenció el dèficit democràtic que es viu actualment a Catalunya i va posar com a exemple que a 15 dies de la consulta del 9N, no s’hagi produït encara un debat entre les diferents opcions. “No sabem, per exemple, que significa votar SI/NO o com s’interpretaran els resultats. Ha explicat Unió Democràtica en què consisteix la confederació que proposa? Les opcions que no són SI/SI no han fet campanya”, va assenyalar.

El president de Federalistes d’Esquerres va subratllar que els catalans i els espanyols comparteixen els mateixos problemes: atur, corrupció i retallades. Però que es presenta la independència com un camí màgic per solucionar-los. “És difícil a més lluitar contra un discurs poc precís que es modifica sobre la marxa”, va assenyalar.ST4

Carme Valls-Llobet va criticar que prevalgui a Catalunya un llenguatge que no representa la diversitat de la societat. “Es parla de la ‘gent’ i de el ‘poble’. Però això no existeix. Els ciutadans no som un bloc homogeni, no som idèntics, som plurals. No és cert que ‘Madrid’ no contesti a les demandes de Catalunya. És el govern del PP el que no vol dialogar”, va assegurar.

La vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres va posar l’accent que encara que Espanya es troba a mig camí en la construcció d’un estat federal “falten les estructures necessàries per fer un govern compartit. En la situació actual les autonomies competeixen en comptes de col·laborar. Hem d’avançar cap a un model federal”, va afirmar. “A alguns no els importa trencar els seus llaços amb Espanya. Però els que tenim una doble identitat no volem aixecar fronteres”, va afegir.ST2

Montserrat Rueda va destacar que Federalistes d’Esquerres és un espai que “suma des de la diversitat per construir una realitat més justa, lliure i igualitària. Ser federalista és creure en la igualtat, la llibertat, la justícia, la solidaritat i la fraternitat, és creure en la convivència des de la diferència i que la solució als problemes passa pel diàleg”, va assenyalar.