TerceraViapost9N

 

 

Després de l’escenari de suspensió de la consulta, segons Metroscopia, un 46% dels catalans és partidari d’una tercera alternativa, per exemple un sistema federal, davant d’un 29% que prefereix la independència i un 17% que prefereix l’actual situació. Entre els partits d’esquerra, és aquesta també l’opció preferida: la prefereixen un 66% dels votants del PSC, un 65% dels d’ICV-EUiA i el 70% dels de Podem

 

SONDEO METROSCOPIA: Clima de opinión en Cataluña

 

 

Catalunya per la concòrdia, per José Juan Toharia

TohariaUn voluminós 78% de la ciutadania catalana declara que el que és realment urgent ara és que el Govern de Rajoy i el Govern de Mas parlin i busquin un acord satisfactori per a tothom pel que fa a l’encaix de Catalunya a Espanya. Aquesta reclamació és compartida per igual tant pels votants potencials de les formacions partidàries del procés sobiranista com pels de les que s’hi oposen. “Catalunya per la concòrdia” (El País, 28 d’octubre de 2014)