ActualitatOpinió
Un dels reptes dels partits favorables al 9-N és superar la configuració de la Catalunya dual

Els partidaris de la independència, sobretot per la seva força transformadora capaç de remoure moltes coses, han de trencar amb estereotips identitaris i títols de propietat nacional. Un dels reptes de les formacions favorables a la consulta del 9-N és superar la configuració de la Catalunya dual. Les organitzacions i els partits polítics pro referèndum no han sabut o no han volgut crear un relat alternatiu al que Pujol va introduir el 1976 a Immigració: problema i esperança de Catalunya, que situa al centre de l’agenda política un nou problema social que vertebraria la que havia de ser la política cultural i nacional d’un país en (re)construcció.

Federalistes d`Esquerres reprodueix al seu bloc i al Facebook aquells articles que, sense necessitat de coincidir plenament amb els seus postulats, aporten reflexions interessants o noves al debat sobre l’encaix de Catalunya a Espanya, com un exercici de pluralisme allunyat de qualsevol actitud sectària. Ara bé, a petició d’almenys dos dels signants d’aquest article, fem constar que ells són partidaris de la consulta i de votar sí per la independència. No creuen, per tant, en una solució federal.

Article complet