ActualitatFederalistas en los mediosNotíciesPrensa

Si no estiguéssim en aquest moment sota la pressió d’una data per a la consulta- el 9 de novembre- i d’un objectiu polític de part del govern de la Generalitat pel que fa a aquesta, es faria una lectura molt diferent de la Llei de Consultes que acaba d’aprovar el parlament català.

És el que va afirmar la professora de Ciències Polítiques de la UB i membre de la junta directiva de Federalistes d’Esquerres, Ana Sanz, en un especial del programa “2324” de Tv3 sobre aquest tema.

Ana Sanz va qüestionar que en el debat sobre la constitucionalitat de la nova normativa es solapi contínuament la dimensió política i la jurídica i va assenyalar també que, segons el seu criteri, l’actual pregunta pactada no s’ajusta als requeriments de la pròpia Llei de Consultes. “Aquesta llei diu que les preguntes han de ser formulades de manera neutra, clara i inequívoca. I jo tinc dubtes que aquesta pregunta compleixi aquestes condicions”, va assegurar.Captura de pantalla 2014-09-24 a la(s) 12.12.59

“Per poder sortir d’aquest cul de sac el que necessitem són governs responsables i en aquest moment els governs de Rajoy i de Mas són un obstacle en comptes d’un instrument de solució. Són dos governs de dretes, amb connexions ideològiques, que s’entenen perfectament en molts terrenys, i que així ho han demostrat en la història recent. Quan volen pactar, pacten. Són dos governs que els uneix la política de retallades i de desmantellament de l’Estat de Benestar”, va afirmar.

Al programa va participar també el catedràtic de Dret Constitucional de la UB, Xavier Arbós, qui també va manifestar els seus dubtes respecte a la legalitat de la doble pregunta plantejada així com respecte al seu redactat. “És una llei que permet consultar sobre algunes matèries però no sobre la independència de Catalunya”, va assenyalar.

Video del programa

Ana Sanz Tv3

http://www.tv3.cat/videos/5248232/2324–19092014-El-Parlament-aproba-la-llei-de-consultes-i-Escocia-vota-No-a-la-independencia

 

1 comentari

Comments are closed.