ActualitatFederalistas en los mediosNotíciesPrensa

Entrevista de Jordi Subirana a Manuel Cruz, president de Federalistes d’Esquerres a eldiario.es:

-“Nosaltres som partidaris d’una reforma en profunditat de la Constitució. Catalunya és l’epicentre de la crisi del sistema espanyol, i aquesta crisi és una crisi econòmica, social i política. Totes les institucions estan en qüestió”

-“Espanya és un estat prefederal. Per evolucionar cap a un estat federal ple caldria introduir una sèrie de canvis. Els principis fonamentals del federalisme haurien de ser la transparència, la lleialtat, la cooperació i la solidaritat. En un estat federal el que està passant aquests dies a Espanya a propòsit de les balances fiscals seria impensable”

-“Pujol va ser un mestre de l’ambigüitat, la qual cosa li permetia no solament recolzar a governs centrals de signe contrari sinó, tal vegada molt més important, pescar vots en caladors ideològic-polítics molt diversos”

(Catalunya Plural, eldiario.es, 07 d’agost de 2014).