Segons l’últim sondeig de Metroscopia sobre Catalunya publicat aquest diumenge pel diari EL PAÍS, la fórmula d’un nou encaix de Catalunya s’aferma com a primera opció per als ciutadans. Aquesta opció és la preferida pels votants de PSC, ICV i Podem, i d’una part significativa de CiU.

El sondeig apunta al fet que si s’oferissin a Catalunya competències blindades en exclusiva, els catalans optarien majoritàriament per aquesta opció que obté un 38% de les preferències enfront del 31% de la independència.

 

10454134_10152349372554773_1198374652228262707_o

 

El sondeig arriba la mateixa setmana que un grup de personalitats del món de la cultura, la universitat, i la política ha presentat el manifest ‘Una Espanya federal en una Europa Federal’ que defensa una reforma federal de la Constitució i que empresaris catalans enviessinn una carta al president Mariano Rajoy perquè obri una via federal.

Federalistes d’Esquerres saluda el manifest per una reforma federal de la Constitució

Los empresarios catalanes presionan a Rajoy para que abra una vía federal

El futuro de Cataluña