ActualitatOpinió

La doble crisi d’España
El balanç de Rajoy es desolador: la meitat de la joventut a l’atur i la meitat de Catalunya a favor de la indepencència

La manera en què el govern de Rajoy s’ha enfrontat amb aquesta crisi no és precissament brillant. Consisteix en pretrendre que la fòrmula per evitar que aquest 3,5 milions d’electors diguin que volen deixar de ser ciutadans de l’Estat español per ser-ho d’un estat català sigui no preguntar-los. I ja està. Problema resolt. Arribats a aquest punt, seria lògc que en un debat general com el que avui comença al Congrés es busquin fòrmules per donar sortida a una situación que si segueix igual només pot empitjorar. Això de votar una altra vegada que el nacionalisme català és el dolent de la pel·lícula potser agradi a Rosa Díaz i als seus amics, però no resol res.