ActualitatOpinió

“El que sembla clar és que si es volia arribar a *Ítaca, la qual cosa hem constatat és que no hem sortit de casa. Estem on estàvem o pitjor. No és un diagnòstic de part. Hi ha elements per a sostenir-ho. Estem pitjor quant a la convivència política, i pitjor respecte a l’autogovern. L’independentisme no ha assumit el que ha ocorregut en l’últim any i mig, amb resolucions del Tribunal Constitucional, sobre el 155, o del Tribunal d’Estrasburg, sobre la petició de Carme Forcadell (en relació a la decisió del TC de suspendre el ple del Parlament del 9 d’octubre de 2017). És important com hem estat vists a partir d’aquestes decisions judicials. Sense assumir aquestes lliçons, seguirem atrapats en el passat, fins que no tinguem sentència i se sàpiga què fer després. Hem de deixar de mirar cap endarrere, per a mirar cap endavant.”

Entrevista a Jordi Amat (Crònica Global, 21 de juliol de 2019)