Tantes i tantes lluites. Aquí com en tota la península. Deixeu-me que així ho digui, perquè el 25 d’abril de l’any següent la revolució portuguesa plantava un clavell vermell en la boca dels fusells. És vital recordar qui va portar la democràcia. I a quin alt preu va ser conquistada. I quins canvis va suposar per a la vida de la gent. Puix que es refereix a l’educació, la sanitat pública, la protecció social, la cultura, els drets civils, la igualtat de les dones… És vital recordar-ho perquè molts d’aquests avanços han estat frenats, erosionats. O estan clarament amenaçats. I perquè el somni d’un nou país que va animar a la generació de Manuel Fernández, el futur que anhelava per a Catalunya i per a Espanya, està en qüestió.”

Memòria obrera i llibertat Blog Lluisrabell,com, 6 d’abril de 2019)