Federalistes als mitjansNotícies

L’economista Francesc Trillas, vicepresident de ‘Federalistes d’Esquerres’ va afirmar que “la democràcia no és només votar sinó fer-ho en un marc acceptat comunament” en el transcurs del debat organitzat per ‘PúblicoTV ‘el passat 11 de setembre

(per Siscu Baiges) Va compartir el debat amb Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, ​​Jaume Pastor, politòleg, Laia Falcet, de ‘Anticapitalistes’ i les diputades del Parlament de Catalunya Gabriela Serra (CUP) i Marta Ribas (‘IC-V/ Catalunya a Comú’) . La trobada va ser moderada per la periodista Elena Parreño.

Francesc Trillas va afirmar, en el transcurs del programa, que “amb molt respecte pels que han sortit a manifestar-se en aquesta Diada i els que no ho han fet, a Catalunya hi ha punts de vista diferents i una societat molt dividida. On és la independència? Fa 6 anys que l’anuncien però no acaba d’arribar. S’intenta fer per una via unilateral que divideix la societat i nosaltres proposem que la solució passi pel diàleg i l’articulació de noves formes de convivència”.

El representant de ‘Federalistes d’Esquerres’ ha destacat que els que dirigeixen el procés independentista no compten amb aliats internacionals influents i que “és una bona pràctica democràtica dir-li a la gent la veritat. Fer un país independent que vulgui ser membre de la Unió Europea és difícil i cal explicar-ho. No es pot mentir afirmant que la independència s’aconseguirà amb un procés senzill i ràpid”. Va recordar que “a Catalunya hi ha moltíssima gent que no és independentista i que té dret a representació i a ser escoltada” i que bona part d’ella és federalista.

Trillas va polemitzar especialment amb l’alcaldessa de Badalona i va evidenciar que la Comissió de Venècia, òrgan consultiu del Consell d’Europa i autoritat de referència per a processos democràtics i electorals, ha desautoritzat les condicions en què es pretén realitzar el referèndum del dia 1 d’octubre, especialment en qüestions com la independència de l’autoritat electoral i l’objectivitat dels mitjans de comunicació públics.

VEURE EL DEBAT DE PÚBLICO TV