ActualitatOpinió
Els vigilants de l’apropiació cultural lluiten per un món de parcel·les en el qual, com al principi dels temps, cada poble tingui en exclusiva les tradicions i la cultura que li toquen, sense contaminar-se de la cultura i les tradicions d’altres pobles; una batalla que coincideix amb la de Trump, que vol eradicar del seu país tot el que no sigui essencialment americà i construir un mur a la frontera del sud per evitar que es colin els que no són com ell. Tots dos ens conviden al replegament, a tallar les interconnexions culturals que fan la vida diversa i l’art apassionant, i un ho fa perquè pretén defensar al seu país de les invasions bàrbares, i els altres en honor del respecte als altres pobles i a les minories ètniques. Un respecte que, ben mirat, té molt de por a l’altre. “La pol·lució psíquica”  (El País, 15 d’octubre del 2016)

 

.