Federalistes als mitjansNotícies

BARCELONA, 26 Set. (EUROPA PRESS) –

Federalistes d’Esquerres presentarà aquest dimecres al Parlament Europeu de Brussel·les la seva aposta federal per a Catalunya, Espanya i Europa en un acte impulsat pels eurodiputats Ernest Urtasun (ICV) i Javi López (PSC).

L’acte, titulat ‘Parlem de federalisme. Cap a un futur federal’, tindrà lloc a les 14.00 hores a la sala ASP3G3 del Parlament i assistirà el president de l’entitat Joan Botella, ha informat l’entitat en un comunicat.

Federalistes d’Esquerres exposarà la necessitat que veu d’avançar cap a estructures federals tant a Espanya com a Europa, ja que creu que els grans reptes del projecte europeu com la crisi de l’euro i la immigració “només tindran solució si són abordats amb solucions compartides i federals”.

“El federalisme ha de servir en especial en els moments actuals per treure a Europa de la seva crisi i per combatre els nacional-populismes a tots els nivells”, afegeixen.

Una quarantena de socis de l’entitat, entre els quals hi ha membres de la junta directiva, viatjaran a Bèlgica per participar a la presentació, resultat d’una invitació dels grups parlamentaris Els Verds/ALE i Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates.

Previ a aquest acte, l’entitat presentarà aquest dimarts a les 19.30 hores el documental ‘Federal’ al centre London Calling del ‘barri europeu’ de Brussel·les.