ActualitatNotes de premsaNotícies

Albert Solé presentarà el proper 27 de setembre a Brussel·les el seu projecte de documental FEDERAL. El projecte, que és impulsat des de Federalistes d’Esquerres, busca explicar el present i el futur del federalisme però ser alhora una projecció dels ideals federalistes.

La presentació tindrà lloc a les 19.30h a London Calling (Rue de Dublin 46, 1050, Brussel·les) i comptarà amb la intervenció d’Albert Solé. Serà un acte obert a tothom, per la qual cosa convidem als qui tinguin amistats i coneixences a Brussel·les que simpatitzen amb el federalisme a que els convoquin.

Des que es va llançar la plataforma de crowdfunding del documental, les contribucions econòmiques han anat creixent i se situen en aquests moments al voltant dels 40.000 € que han estat aportats per uns 200 mecenes.

fedbruselasEncara que són xifres importants, es troben encara lluny de la quantitat necessària per tirar endavant un projecte que és complex ja que es tracta de traduir una idea relativament abstracta com el federalisme a un llenguatge cinematogràfic i, en definitiva, en històries humanes que reflecteixin com funciona .

En aquests mesos, Albert Solé ha avançat en la producció fent entrevistes a líders i personalitats locals però també internacionals com l’ex eurodiputat verd i un dels líders del Maig del 68, Daniel Cohn-Bendit, l’excomissària europea i exministra del govern italià, Emma Bonino, el secretari general de l’Union of European Federalists (UEF), Paolo Vacca i el director del think tank federalista del Quebec, l’Idée Fédérale, André Lecours.

L’equip de rodatge també va estar a Grècia per rodar el drama dels refugiats, una crisi que només tindrà solució si s’aborda des d’una perspectiva federal i coordinada de part dels països europeus.

Coincidint amb la presentació de FEDERAL a Brussel·les, Albert Solé farà entrevistes i rodarà històries a Bèlgica, un país d’estructura federal format per tres comunitats, tres regions i quatre comunitats lingüístiques i que és un reflex de la barreja racial i multiètnica que es viu en la major part d’Europa.

Les aportacions poden fer-se directament a la pàgina web de FEDERAL: http://www.federal-doc.com
Pots contribuir fent una aportació però també animant als teus coneguts que se sumin a aquest projecte Ajuda’ns!