ActualitatFederalistes als mitjansNotícies

BRUSSEL·LES, 27 Set. (EUROPA PRESS) –

El cineasta Albert Solé ha presentat aquest dimarts al centre London Calling de Brussel·les el seu projecte ‘Federal’, un documental que explicarà els avantatges que veu en el sistema polític del federalisme per “fer que ho entengui qualsevol persona”.

“Volem vulgaritzar aquest concepte i que tot el món sigui capaç d’entendre’l i usar-lo, no només les elits”, ha explicat el director en declaracions a Europa Press.

Per això el documental, que s’està rodant, entrevista a experts que expliquen el federalisme, “una de les idees políticament més complexes”, però no apareixen polítics en actiu, ha afegit.

federalparlamentoAquesta voluntat de traslladar la idea política al pla real és el repte principal que veu Solé per donar forma al film, que també vol reflectir “experiències personals que acosten” a l’entesa d’aquest sistema polític.

Per això, durant la seva estada a Brussel·les aprofitarà per rodar situacions que reflecteixin la multiculturalitat de la societat belga, com ja ha fet al Canadà.

Solé assegura que el model federal és dels més estesos en el món ja que és el de països com els Estats Units i Alemanya, i també ho veu útil per a realitats culturals”.

‘Federal’, que es dóna a conèixer a Brussel·les en el marc de la presentació del col·lectiu Federalistes d’Esquerres a la societat comunitària europea, és un projecte en marxa finançat amb aportacions de ‘crowdfunding’.

“No volíem un projecte patrocinat per grans entitats, per poder tenir llibertat editorial”, ha afirmat Solé, guanyador d’un premi Goya i un Gaudí el 2009 per ‘Bucarest, la memòria perduda’, sobre el seu pare, el polític mort Jordi Solé Tura.