ActualitatNotes de premsaNotícies

El proper 12 de desembre, Federalistes d’Esquerres participarà en una trobada d’organitzacions federalistes i pro-europees a Brussel·les organitzada per Stand Up for Europe i Union of European Federalists (UEF). Per part de Federalistes d’Esquerres hi intervindrà Josep Lluis Salazar, responsable del grup de treball de “Federalisme a Europa i al món” de FED.

Les organitzacions que participen en aquesta trobada comparteixen la convicció que Europa solament serà capaç de fer front als desafiaments mundials amb institucions europees fortes i solucions comunes i que és el moment de treballar junts per fer sentir la veu federalista.

En la jornada s’abordarà com fer front a una situació a Europa on en comptes d’avançar en la reducció del pes que tenen els interessos nacionals i els estats-nació, les postures nacionalistes i euro-escèptiques es tornen cada vegada més fortes. La trobada servirà per compartir punts de vista entre els partidaris d’avançar en una unió federal i explorar possibilitats de cooperació i d’impulsar iniciatives comunes en aquesta línia.

Entre els participants es troben Young European Federalists (YEF), New Europeans, Europe Avenir, European Movement International, European Demos, Hungarian Europe Society, Sauvons l’Europe i Project for Democratic Union (PDU).

UEFUNION OF EUROPEAN FEDERALISTS (UEF) és una organització política paneuropea no governamental dedicada a la promoció de la unitat política europea. Va ser fundada després de la Segona Guerra Mundial i al llarg dels últims 70 anys ha estat una veu que ha liderat la promoció de la unitat d’Europa i una entitat pionera que ha jugat un rol clau en el desenvolupament de les Comunitats Europees primer i després en el de la Unió Europea.

 

StandUpSTAND UP FOR EUROPE és una associació belga fundada en 2012. És la branca belga del Partit Federalista Europeu, un partit polític que postula que l’única manera de fer front als desafiaments que enfronta Europa és construir una veritable Europa federal.

 

 

JEFYOUNG EUROPEAN FEDERALISTS (JEF) és una organització juvenil política independent, transnacional, amb milers de membres en més de 35 països europeus. L’objectiu de la JEF és la creació d’una federació europea democràtica com un element crucial per a la pau, la garantia d’una societat justa i democràtica i un primer pas cap a una federació mundial.