ActualitatFederalistes als mitjansNotes de premsaNotícies

Ha enviat una carta als nous governs autonòmics i als líders del PSOE, IU i Podem en la qual els demana el seu compromís amb una reforma federal a Espanya i Europa

DiariGironaConstruir conjuntament, amb el suport dels nous agents i lideratges polítics, un moviment social federalista a tota Espanya i amb connexions en altres països europeus, que sigui el motor d’un debat serè sobre quin és el millor model federal per a Espanya i Europa.

És el que proposa Federalistes d’Esquerres als nous governs autonòmics i als líders del PSOE, IU i Podem en una carta enviada fa uns dies i en la qual Fed demana el seu compromís per impulsar una reforma federal a Espanya.

La carta ha estat enviada al president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig; d’Illes Balears, Francesca Armengol; d’Aragó, Javier Lambán; d’Astúries, Javier Fernández; de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page; d’Andalusia, Susana Díaz, i d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara. També als líders del PSOE, IU i Podem, Pedro Sánchez, Alberto Garzón i Pablo Iglesias

Federalistes d’Esquerres planteja el seu convenciment que l’estat-nació ha quedat obsolet, especialment a Europa, on la majoria de grans problemes requereixen un enfocament integrat i democràtic. A Espanya, assegura la carta, la crisi s’ha vist agreujada per l’immobilisme i el radicalisme del PP i els seus atacs re-centralitzadors i contra l’estat de benestar, i per la incapacitat de la política tradicional de donar resposta als problemes plantejats. “Part d’aquesta crisi procedeix de l’esgotament i bloqueig de l’estat autonòmic, que encara que ha permès avançar en la descentralització en les últimes dècades, ha coexistit amb patologies importants”, assenyala la missiva.

Davant això, Federalistes d’Esquerres planteja que la resposta a aquesta situació no pot ser una altra que reformar en profunditat les estructures de l’Estat i avançar simultàniament cap a una Europa solidària sense fronteres, més democràtica i també reformada.

Llegir la carta enviada a als nous governs autonòmics i als líders del PSOE, IU i Podem

La notícia als mitjans de comunicació:

La Vanguardia 1LV

La Vanguardia 2

El Confidencial

Ara

La Verdad

Diario Vasco

El Norte de Castilla

Las Provincias

El Correo

Diario Sur

Catalunya Press 1

Catalunya Press 2

El Diario Montañes

El Comercio

Hoy

El Día

La Rioja