ActualitatEditorialNotes de premsaNotícies

Editorial de Federalistes d’Esquerres, 25 de setembre de 2015. Les eleccions democràtiques són la veritable fórmula per decidir el futur polític de la nostra convivència. Cal omplir les urnes de vots que facin possible el canvi a Catalunya

Les eleccions democràtiques han estat, des de la desaparició de la dictadura, la veritable fórmula per decidir el futur polític de la nostra convivència. Demanem a tots els ciutadans de Catalunya, sigui quin sigui el seu origen, que participin activament en les eleccions d’aquest diumenge 27 de setembre i exerceixin el seu compromís cívic de forma responsable, tenint en compte la transcendència del seu vot per al seu futur personal i per a la nostra convivència com societat democràtica.

Una candidatura falsament transversal s’ha presentat amb grans suports institucionals, socials i mediàtics. La conseqüència principal d’una eventual victòria d’aquesta candidatura seria la continuïtat al capdavant de la Generalitat d’Artur Mas, que alguns han caracteritzat correctament com el pitjor president de la història, màxim responsable d’un partit insuportablement esquitxat per la corrupció, co-responsable d’irresponsables retallades pressupostàries i de la paràlisi del nostre auto-govern i principal artífex de les polítiques de divisió del nostre país. Ara pretén seguir-nos guiant cap a nivells inacceptables d’incertesa i manipulació institucional.

L’estafa democràtica que suposa camuflar Artur Mas de número quatre d’una candidatura superficialment festiva i constructiva ha estat denunciada durant la campanya electoral. El màxim responsable junt amb Mariano Rajoy de la paràlisi que viu Catalunya, ni tan sols s’ha atrevit a anar als debats electorals a retre comptes de la seva gestió i a donar la cara per explicar perquè vol seguir presidint la Generalitat.

Federalistes d’Esquerres ha deixat ben clara la seva postura sobre allò que se’ns ha volgut imposar com l’únic tema de les eleccions. Som partidaris d’una reforma federal a Espanya i de l’acceleració del procés de federalització democràtica que porti a una autèntica Europa sense fronteres. Ho som, precisament, perquè els grans problemes socials i humans són la nostra absoluta prioritat. Aquest és el nostre compromís. El proper pas per fer-lo possible és omplir les urnes de vots que facin possible el canvi a Catalunya i a Espanya. Aquest diumenge cal votar.

Barcelona 25 de setembre de 2015