ActualitatNotícies

Se n’ha anat per sempre la nostra amiga Margarita Rivière.

Margarita va ser una de les primeres signants de la Crida a la Catalunya Federalista i d’Esquerres, que va donar lloc a Federalistes d’Esquerres, i posteriorment un membre actiu de l’associació. En els últims dos anys va col·laborar amb nosaltres en tot el que va poder dins del que la seva precària salut li permetia. Encara que la veiéssim poc de cos present, participava en les activitats de comunicació donant idees, suggerint textos per penjar o simplement promocionant l’associació entre els seus molts coneguts.

L’última vegada que van comptar amb ella va ser arran de l’acte de presentació de la declaració “Una Espanya federal en una Europa federal”. No va poder estar present arran de l’agreujament de la malaltia al pulmó que patia però va fer un esforç per enviar un breu text i així poder estar entre nosaltres.

Volem expressar la nostra enorme tristesa per la seva partença i agrair-li poder haver compartit aquest projecte amb ella. Esperem poder rendir-li un petit homenatge en algun dels nostres propers actes.

Adéu i fins a sempre amiga estimada.

 

Resum de premsa

Xavier Vidal-Folch: “Mor Margarita Rivière, periodista tenaç i assagista prolífica”

Abans d’hora, acaba de morir a Barcelona Margarita Rivière, periodista. Tenia setanta anys i se n’ha anat, a les cinc de la tarda. Va publicar milers d’articles i entrevistes i més de trenta llibres, tots ells interessants. Una malaltia del pulmó, molesta i punyent, va doblegar el seu cos fràgil, però no va aplacar la seva tenacitat, ni la seva ironia… (llegir l’article de Xavier Vidal-Folch al diari El País)

Sergio Vila-Sanjuán: “Muere Margarita Rivière”